Altın Pusula Ödülü İKÇÜ’nün

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri yapılan törenle sahiplerini buldu. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Nezire Beril Erkanlı ve Hasan Özkapu, Genç İletişimciler Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldüler.

Sürdürülebilir kalkınma temasında yapılan yarışmanın Genç İletişimciler Kategorisinde yarışan çok sayıda proje arasında seçilen “Bizim Köylerin Hepsi Akıllı” adlı proje, akıllı köyler hakkında farkındalığı amaçlıyor. Danışmanlığını Medya ve İletişim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Öksüz’ün yaptığı projeyle medya ve iletişim bölümü de 12.ödülünü aldı. Ödüllü öğrenciler Nezire Beril Erkanlı ve Hasan Özkapu: “Akıllı köyler hakkında bir farkındalık yaratmak amacıyla fikirler ürettik. Teknoloji tüm hayatı etkisi ve denetimi altına almış durumda. Diğer taraftan teknolojinin, tarımda kullanılması da çok önemli. Pandemi sürecinde bunu daha iyi anladık. Akıllı köyleri anlatmanın yolu ise başarılı iletişim çalışmalarıyla mümkün olabilir diye düşündük ve bu projeyi yaptık. Ödül için çok mutluyuz” dediler.

Ödüle layık görülen projenin danışmanlığını yürüten Doç. Dr. Burcu Öksüz ise “TÜHİD, iletişim sektöründe 49. yılını kutlayan çok önemli bir meslek örgütüdür. Büyük bir başarıya imza atan öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Üniversiteler ile iletişim sektörü arasında işbirliğinin sağlanması, donanımlı iletişimciler yetiştirmek açısından kritik bir rol oynar. Öğrencilerimizi bu tür etkinliklere katılması ve yaratıcı çalışmalar üretmeleri konusunda desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin en prestijli halkla ilişkiler ödüllerinden biri olan ve uzun yıllardır devam eden Altın Pusula Ödülleri, “Kurumsal İletişim, Dijital İletişim, Sivil Toplum Kuruluşu, Genç İletişimciler, Medya İlişkileri, Pazarlama Projeleri ve Etkinlik Yönetimi” gibi toplamda 21 kategoride değerlendirilerek kazananlara takdim edildi.

İlgili Resimler

Menüyü Kapat